TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ VE FEV TÜRKİYE’DEN ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ ADINA ÖNEMLİ ANLAŞMA

02.12.2020

Türk-Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat ve FEV Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Önder Erdoğan tarafından 13 Kasım Cuma günü imzalanan protokol kapsamında; FEV Türkiye, Türk-Alman Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin tüm bölümlerinde lisans ve lisansüstü eğitimlerini sürdüren başarılı öğrenciler için şirket bünyesinde yürütülmekte olan ulusal ve uluslararası projelerde staj ile özellikle eğitimlerinin son yılında bulunan öğrenciler için yarı/tam zamanlı iş imkanı sağlayacak. Aynı zamanda, başarılı gençlerin ülkemizden yurt dışına beyin göçünün önlenmesi amacıyla; Türk-Alman Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından yürütülen Makine Mühendisliği (İmalat Teknolojisi) yüksek lisans programı çerçevesinde, Almanya’da yüksek lisans derslerini tamamlayan öğrencilerimiz tezlerini FEV Türkiye bünyesinde hazırlama imkanına kavuşacak. Benzer biçimde; diğer yüksek lisans programlarında eğitim alan öğrenciler de tez çalışmalarını FEV Türkiye bünyesinde gerçekleştirebilecek. Böylece başarılı Türk mühendisler yerli Ar-Ge kaynağımıza önemli katkılar sunabilecek ve iki ülke arasında teknoloji köprüsünü güçlendirebilecek.

İmza töreni öncesinde karşılıklı gerçekleştirilen bilgi ve fikir alışverişi sırasında; Türk-Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat, Türk-Alman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bölümlerinde yürütülen lisans eğitimi dahilinde birinci yılın  sonunda zorunlu olan Temel (Atölye) stajı ve eğitimin son yılında haftanın iki günü öğrencilere sanayide çalışma imkanının tanınması hakkında bilgi vererek, proje derslerinin zenginliği gibi unsurlarla üniversite-sanayi işbirliğinin Türk-Alman Üniversitesi için büyük önem taşıdığını vurguladı.

FEV Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Önder Erdoğan ise, “İmzaladığımız bu protokol ile FEV Türkiye olarak önceliğimiz olan yetişmiş insan gücüne Türkiye’nin fark yaratan üniversitelerinden Türk-Alman Üniversitesi vasıtasıyla ulaşırken, üniversite-sanayi işbirliğine ve ülkemizin Ar-Ge kabiliyetlerini güçlendirmeye katkı sağlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

FEV Hakkında:
FEV Grubu, global otomotiv sektörüne hizmet veren dünyanın lider araç mühendisliği, motor, aktarma organları ve servis sağlayıcı firmasıdır. 1978 yılında Almanya’da kurulan FEV, 4 kıtada 40'tan fazla bölgede, 300’e yakın test merkezi ve 6.700'den fazla uzman çalışanıyla geleceğin mobilite teknolojilerini geliştirmektedir.

Otomotiv sektöründe, araç geliştirme, yazılım, otonom sürüş, konvansiyonel ve elektrikli itki sistemleri geliştirme alanlarında anahtar teslim mühendislik çözümleri sunan FEV Türkiye, 2011 Aralık ayında kurulmuş ve faaliyetlerini bugün itibariyle İTÜ ARI Teknokent, Teknopark İstanbul ve Bilişim Vadisi ofislerinde yürütmektedir. Alanında uluslararası tecrübeye sahip 200'e yakın uzmandan oluşan kadrosu ile Türkiye ve dünyadaki araç ve itki sistemleri alanındaki yenilikçi mühendislik ve Ar-Ge projelerine profesyonel mühendislik hizmeti sunmaktadır.