Haberler

Üniversitemiz, Milletlerarası Teknik Stajyer Öğrenci Mübadelesi Birliği (IAESTE) üyesi oldu.

18.01.2022

IAESTE, 1948 yılında Londra’da bulunan Imperial College’da 10 ülkenin girişimleriyle kurulmuş, kar amacı gütmeyen bağımsız ve tarafsız bir öğrenci değişim organizasyonudur. Yaklaşık 80 ülkede faaliyetlerini sürdürmekte ve her yıl 4000’in üzerinde stajyer öğrencinin değişimini sağlamaktadır (Ayrıntılı bilgi için http://iaeste.org.tr/).

Mühendislik, Fen ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri öğrencilerinin başvurabileceği program kapsamında aday öğrenci olabilmek için Üniversitemiz tarafından yapılacak İngilizce sınavından 100 üzerinden 70 puan alma koşulu bulunmaktadır. Söz konusu sınav için planlama yapmak adına programa ilgi gösteren öğrencilerin 07.02.2022 tarihine kadar iaeste@tau.edu.tr adresine başvurmaları gerekmektedir. (Yabancı dil sınavının yanı sıra, YÖK tarafından eşdeğerliği kabul edilen sınavlardan birine son 2 yıl içinde girmiş olan öğrencilerin notları da sıralamaya 100 üzerinden 70 puan barajıyla dahil edilebilir. İlgili eşdeğerlik tablolarının güncel versiyonu için YÖK ve ÖSYM’nin internet siteleri kontrol edilebilir).